5-3-2 of 4-4-2?

van-gaal-legt-uitLouis van Gaal heeft bij het Nederlands elftal een nieuw systeem (5-3-2) geïntroduceerd. Nu lijkt dat systeem niet puur en alleen voor de wedstrijd tegen Spanje te gelden. Deze conclusie kun je trekken uit de persconferentie die vandaag in Santpoort werd gehouden.

De bondscoach vertelde dat hij zijn systeem makkelijk naar 4-4-2 kan aanpassen als de tegenstander ver inzakt, zoals de verwachting is tegen Wales. Daley Blind schuift dan door naar het voor hem zo vertrouwde middenveld. Van Gaal gaf aan dat het systeem wordt aangepast aan de tegenstander en vertelde eveneens dat het onzin is om met drie verdedigers te spelen als de de tegenstander met één spits speelt. Daarom is gekozen voor deze 11 spelers zodat je in de wedstrijd het systeem kunt veranderen, aldus Louis van Gaal.

Hij refereerde ook nog even aan de wedstrijd Spanje – Bolivia. De Zuid-Amerikanen speelde ook in een 5-3-2 formatie en Spanje had hier zichtbaar moeite mee. Er waren een penalty en laat doelpunt (84e minuut) voor nodig om de winst binnen te slepen. Dus ook dit maakt de reden om 5-3-2 te spelen meer en meer plausibel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s