België – Tunesië tijdelijk gestaakt

 

hagel belgie tunesieDe wedstrijd tussen België en Tunesië is gisteren tijdelijk gestaakt na een enorme hagelbui. Voetbalwedstrijden die door invloed van het weer worden stilgelegd of zelfs op een ander moment moeten worden uitgespeeld. Waar hebben we dat eerder gezien? Hieronder een kleine greep uit de vele gestaakte wedstrijden.

Aangezien het nog maar vier dagen is totdat het voetbalgeweld in Brazilië losbarst is de eerste wedstrijd die mij meteen te binnen schiet, Oekraïne – Frankrijk tijdens EURO 2012. Op 15 juni 2012 staakte scheidsrechter Björn Kuipers de wedstrijd in Donetsk al na vier minuten spelen. Fikse regen – en onweersbuien lagen ten grondslag aan de beslissing van de Nederlander. Na een onderbreking van een klein uur werd de wedstrijd weer hervat.

De Eredivisiewedstrijd Go Ahaed Eagles – Heracles Almelo werd op 3 november 2013 definitief gestaakt. Het veld was na hevige hagel -en regenval onbespeelbaar geworden. Heracles-speler Thomas Bruns gaf na afloop aan dat de hagelstenen zelfs pijnlijk waren!

De wedstrijd uit de Champions League van vorig jaar, Galatasaray – Juventus werd op dinsdagavond 10 december 2013 definitief gestaakt wegens sneeuw en hagel. Het veld was hierdoor ook onbespeelbaar geworden en de scheidsrechter besloot om niet verder te gaan. Deze wedstrijd werd de dag erna hervat. Ook toen kregen de spelers te maken met barre omstandigheden maar werd het treffen tussen de Turken en Italianen wel uitgespeeld. Wesley Sneijder besliste toen de wedstrijd in het voordeel van de mannen uit Istanbul.

De laatste wedstrijd komt uit de play-offs voor promotie/degradatie en ging tussen Sparta en NEC. Op 8 mei 2014 jl. werd de wedstrijd definitief gestaakt nadat hevige regenval ervoor had gezorgd dat de grasmat helemaal doorweekt was. Het restant van de wedstrijd werd de dag erna gespeeld.

De algemene verwachting is dat landen last krijgen van de warmte. Met de klimatologische omstandigheden in Brazilië ligt een bui ook erg voor de hand. Tijdens de wintermaanden (juli tot en met september) valt er in Brazilië wel een stuk minder neerslag dan tijdens de moesson. Dus laten we hopen dat het zal meevallen voor de spelers.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s