Pinkpop en voetbal

Vandaag is de laatste dag van het driedaagse festival Pinkpop in het Limburgse Landgraaf. De 45ste editie heeft met namen als The Rolling Stones en Metallica twee zwaargewichten binnengehaald. Maar welke link heeft het festival met voetbal?

rolling stones pinkpop2
The Rolling Stones sloten zaterdag de eerste dag van het festival af met een twee uur durend concert. Charlie Watts zat in een oranje shirt achter zijn drumstel en Mick Jagger was op een gegeven moment gehuld in een shirt van het Nederlands elftal.

 

Vandaag staat de Belgische sensatie Stromae op het podium. De 29-jarige Paul van Haver, zoals hij echt heet, heeft een aantal maanden geleden het officiële lied gemaakt voor het Belgisch voetbalelftal op het WK voetbal in Brazilië. De Rode Duivels spelen samen met Stromoae de hoofdrol in de videoclip die speciaal voor de fans is gemaakt. Ook bondscoach Wilmots komt aan bod.

fifa logoDe acts die doorgaans op Pinkpop staan hebben ook een verband met de voetbalgame FIFA van EA Sports. Portugal the Man en John Newman staan dit jaar op Pinkpop en zijn tevens terug te vinden op de soundtrack van FIFA 14. Bastille, vorig jaar invaller op de zondag, staat dit jaar wederom op het popfestival. De band is te horen op de soundtrack van FIFA 2013.

Two Door Cinema Club, Kasabian, Mike Snow, Miles Kane en the Ting Tings zijn allen ook te horen op een soundtrack van het wereldberoemde voetbalspel en hebben tevens opgetreden op Pinkpop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s