Eigen doelpunt Marcelo niet fataal

De Brazilianen zijn het WK goed begonnen met een 3-1 zege op Kroatië. Dit ging wel een stuk lastiger dan de uitslag doet vermoeden. Tijdens de warming-up en het volkslied waren de Brazilianen gisteren zichtbaar geëmotioneerd. Alleen was de emotie die Marcelo voelde na zijn eigen doelpunt anders dan die van voor de wedstrijd. De linksback gleed de bal, na een voorzet van Ivica Olić, in eigen doel achter keeper Júlio Céasar (zie foto).

marcelo eigen doelpunt

Wat moet er door het hoofd van Marcelo zijn gegaan toen hij de bal achter zijn eigen keeper zag verdwijnen? Ongetwijfeld kon hij ter plekke door de grond zakken. Op het moment suprême, als het moet gebeuren en voor het oog van de wereld dit overkomen, lijkt lastig te verwerken. Toch had hij niet veel tijd om na te denken omdat er nog zo’n 80 minuten op de klok stonden. Na de wedstrijd zei de linksback van Real Madrid:  ‘Een eigen doelpunt hoort helaas bij voetbal.’

Exact een week geleden schreef ik een stuk over eigen doelpunten op WK’s. De teller stond toen op 36 en Marcelo krijgt nu de twijfelachtige eer om de 37de te laten aantekenen. Gelukkig voor Brazilië werd hen dit niet fataal aangezien Neymar en Oscar de eindstand naar 3-1 tilden. Een goede start voor de Goddelijke Kanaries, die dinsdag in Fortaleza aantreden tegen Mexico.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s