Oranje oogt fit

Tijdens de wedstrijd Spanje-Nederland viel het mij op dat er enorm veel energie in de wedstrijd werd gelegd door de mannen van Louis van Gaal . Vooral de geweldige sprint van Arjen Robben was een exponent van deze fitheid. De Telegraaf meldde zelfs dat de Nederlander een snelheid haalde van 37 kilometer per uur, een record. De spelers van het Nederlands elftal oogden sowieso fitter dan de Spanjaarden. Dit kwam vooral tot uiting in het verloop van de tweede helft. Uiteraard speelde het scoreverloop ook een rol maar dit deed niets af aan de fitheid van alle spelers. Wat is de oorzaak dat spelers als van Persie en Robben zo fit zijn? Kan het te maken hebben met de blessures die zij opliepen dit seizoen en daardoor weinig aan spelen toekwamen?

Een parallel met het verleden is snel getrokken. Marco van Basten was het hele seizoen langdurig geblesseerd en werd in aanloop naar het EK 1988 weer fit. De rest is geschiedenis. Hij zorgde er met zijn doelpunten bijna in zijn eentje voor dat Nederland zijn tot nu toe enige internationale prijs pakte. Waarbij het doelpunt tegen de Sovjet-Unie in ons collectieve voetbalgeheugen staat gegrift.

Robin van Persie was dit seizoen ook alles behalve fortuinlijk. De spits van Manchester United kampte met allerlei blessures waardoor hij met grote regelmaat aan de zijlijn moest toekijken en zag hoe zijn ploeg uiteindelijk op de zevende plaats eindigde in de Engelse Premier League. Arjen Robben wordt ook wel ‘de man van glas’ genoemd en niet zonder reden. Dit seizoen stond de speler van Bayern München wederom door een aantal kwetsuren aan de kant. In een bekerduel op 4 december 2013 raakte de doelman van Augsburg, Marwin Hitz, hem bij een onbesuisde actie vol op de rechterknie waardoor hij zo’n 6 weken was uitgeschakeld. Daarna waren er lies – en bovenbeenklachten die het spelen van de aanvaller onmogelijk maakte.

Nu lijkt deze rust de spelers allebei goed uit te komen want ze ogen beiden topfit. De wedstrijd tegen Spanje heeft tevens bewezen dat het met de vorm wel goed zit. Hopelijk kan het tot iets moois leiden dit toernooi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s