Duitsers nemen eerste horde op weg naar de titel

Op de dag dat Michael Schumacher ontwaakte uit zijn coma heeft Duitsland alvast een voorschot op de tweede ronde genomen. In Salvador werd het maar liefst 4-0 voor de mannen van Joachim Löw. Zo lijkt na Spanje-Nederland en deze wedstrijd, de speelstad in het noordoosten van Brazilië een garantie voor spektakel en veel doelpunten.

Na een stormachtig begin waarin beide ploegen kansen kregen was het Duitsland dat op 1-0 kwam door een benutte strafschop van Thomas Müller. Pereira hield Götze vast waarna scheidsrechter Milorad Mazic naar de stip wees. In het vervolg van de eerste helft was Duitsland agressiever en speelde Portugal veelvuldig de lange bal. De lange spits Almeida werd echter goed verdedigd door Hummels en Mertesacker. Tot overmaat van ramp moest de spits van Beşiktaş in de 27de minuut het veld verlaten vanwege een blessure.

De Portugezen lieten zich, door het goede spel van de Duitsers, steeds verder terugzakken en loerden op de counter. Dit leidde tot een doelpoging van Nani. De aanvaller van Manchester United schoot, komend vanaf de rechterkant, rakelings over. Na een snelle omschakeling scoorde Götze bijna de 2-0 op aangeven van Özil. Uit de daaropvolgende hoekschop, die werd genomen door Toni Kroos, scoorde Mats Hummels dan toch de tweede voor ‘die Mannschaft’.

kopstoot Pepe

In de 37de minuut mocht Pepe vertrekken na het uitdelen van een kopstoot aan Thomas Müller (zie foto). De verdediger was zichtbaar geïrriteerd en kon zich niet meer inhouden. Tot aan de rust was het vooral overleven voor de ploeg van Bento. Vlak voor het verstrijken van de eerste 45 minuten was het wederom Thomas Müller die de Duitsers naar een 3-0 voorsprong schoot ditmaal na zwak uitverdedigen van Bruno Alves. In de tweede helft speelde Duitsland de wedstrijd uit zonder zich daarbij bovenmatig in te spannen en liep zelfs uit naar 4-0. Müller maakte zijn hattrick compleet en is daarmee direct topscorer van het toernooi. Oh, en Ronaldo? Die deed ook mee.

Hattrick Thomas Müller

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s